IRONMAN 70,3

Ironman 70,3. Det är något som från och med idag kommer vara en stor del av mitt liv. 
 
Det många inte vet är ett Ironman är ett företag, inte en tävling. Det är ett företag som reser världen runt och anordnar en tävling med samma namn. Att hyra in företaget "Ironman" kostar en satans massa pengar och företaget har krav på arrangörsstaden som den måste uppfylla och mycket mer. Det är alltså inte vilken stad som helst så får arrangera en sån här tävling. Det är få städer och länder förunnat. Att vi i Sverige har Ironman i Kalmar är häftigare än vad folk tror.
Ironman arrangerar två sorters tävlingar - Ironman 70,3 och Ironman. Ironman 70,3 innebär att man färdas 70,3 miles, dvs: 
2km simning.
90km cykel.
21km löpning.
 
Den "vanliga" ironman-tävlingen är dubbelt så lång i alla dicipliner. Den som går i Kalmar alltså. 
Under årets upplaga av Ironman i Kalmar avslöjades det att inte nog med att Ironman kommer till Kalmar även 2016, den kommer även till Jönköping! I Jönköping ska de anordna den kortare av de två - Ironman 70,3. Jag har vetat det här ett tag och funderat på ifall jag ska anmäla mig. Jag har diskuterat med mig själv fram och tillbaka om det är värt tiden och pengarna det kostar. Jag landade i att, ja, det är det. 

Jag kommer förmodligen bara göra en sån här resa en gång i livet och när jag nu fått en andra chans på Ironman Kalmar och kommer träna mer än någonsin känns det som en möjlighet som är för stor för att kasta bort. Att det sedan arrangeras bara en timmes bilfärd från mitt hem är ett stort plus. Jag vet folk som får ta flyget både inrikes och utrikes för att ta sig hit/dit och tävla. Att inte ställa upp vore nästan ett hån mot dem! 
 
Jag bestämde mig som sagt för att anmäla mig. Ni som bor i Skövde och inte har något emot att åka bil - kom till Jönköping den 10 Juli, för då blir det folkfest! Tänk på att de har Ikea! 
 
Och ja, jag har självklart redan satt upp ett tidsmål. Jag ska under 6h. Såhär har jag tänkt mig: 

Simning: 40min. 
Cykel: 3h. 
Löpning: Har 2h 20min på mig. Borde kunna lösa det. 

Min sommar: 
10 Juli: Ironman 70,3 - Jönköping. 
20 Augusti: Ironman - Kalmar. 

Det kommer bli grymt! 
 
Halvnaken och precis anmäld till min andra Ironman-tävling!

RSS 2.0