DUBBELPASS

Jag "offrade" den här sommaren när det gäller arbete/sommarjobb för att kunna träna hur och när jag vill. Idag var en bra dag!

Jag gillar att köra två pass om dagen. Inte varje dag, men då och då. Att börja dagen med att simma är nästan bara skönt. Jag får igång kroppen och den vaknar till liv. Man blir inte så utpumpad i en specifik muskelgrupp som man blir i t.ex cykling där låren och vaderna gör allt jobb. Det gör att jag kan köra ett pass senare på dagen utan att känna mig helt matt.
 
Simningen idag gick oerhört bra! Det kändes som jag kunde ligga där och paddla hur länge som helst. Jag är glad att jag köpte en relativt tjock våtdräkt med god flytförmåga. Den gör att jag själv knappt behöver anstränga mig för att hålla mig flytande utan kan fokusera på crawlandet och tekniken. 
I 40 min körde jag idag, enbart crawl och absolut noll vila. Det får ses som ett helt okej pass får jag nog tycka. När jag simmar gör jag det för att bli bekväm och hitta ett tempo som jag känner att jag kan hålla "hur länge som helst". Simträningen gör jag inte för att få bättre kondition eller så, det är en bonus. Simmar gör jag bara för att bli bättre på just simning. Givetvis skulle jag kunna köra intervaller och liknande, men jag känner att det inte riktigt är på det jag vill lägga tid när jag är i vattnet. 

Med simning klart begav jag mig hemåt och stoppade i mig mat och började fundera på vilken runda jag skulle ta på cykeln. Jag bestämde mig inte förens jag gick ut genom dörren. Det blev min favoritrunda. Den är på strax över fyra mil. 
Som jag beskrev i ett tidigare inlägg gillar jag att ha koll på läget. Jag vill veta hur asfalten är, jag vill veta om jag kommer behöva korsa vägar eller ifall det är någon jobbig uppförsbacke. Okej, uppförsbackar finns det inte här nere men ni förstår poängen. 
Rundan jag kör är en satans lång raksträcka som är ungefär 10km. Jag kör fram och tillbaka på den två gånger och sen hem. Det är lite farthinder och vägkorsningar på vägen, men det får det vara värt. Det är enkelt och jag vet vad jag får. 
 
Imorgon blir det nog samma sak. Först simning och sen cykel. Det gäller att få in så många pass som möjligt nu den kommande veckan för att sedan börja varva ner.
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

RSS 2.0