JOBBA BORT SJUKDOMEN

Det verkar fungera, att jobba och träna bort sjukdomen. Ingefära och sånt där får komma i andrahand. Är man sjuk - gå och träna, då går det över! 
Skämt åsido, så är det givetvis inte. Hur som helst är min lilla hosta och förkylning borta nu och jag tränar som vanligt igen. Det känns oerhört skönt. 
 
Jag vet inte vad som har hänt, men jag har inte alls samma tryck i benen som jag hade förra vintern. När jag sitter i vardagsrummet och kör på cykeln kunde jag förra året nöta på tyngsta växeln en hel timme. Det i dagsläget känns totalt orimligt. Jag förstår inte varför. Jag borde vara betydligt starkare i år. Visst, jag har fortfarande problem med mitt höger knä som gör att jag inte vågar ta i absolut max - men ändå! 
 
Jag var och simmade igen igår! Jag fick ett tekniktips av en kille sist jag var där. Det handlade om att föra fram armarna på ett annat sätt. Det huvudsakliga i den nya tekniken är att man nästan ska släpa fram armen med armbågen som högsta punkt. Fingrarna nästan släpar i vattnet på vägen fram. Det blev en helt annan känsla. Allt kändes mycket jämnade och flöt (höhö) på bättre. Jag blev extra glad när jag märkte att jag simmade snabbare än killen som hade banan bredvid. Han såg i övrigt ut att ligga på ungefär samma träningsnivå som jag. Det räknas inte om jag simmar snabbare än Gunnar 69 år. Personen måste vara på ungefär samma nivå för att självförtroendet ska få sig en boost. 
 
Den här veckan tränade jag Måndag, Tisdag, Onsdag varav Onsdagen blev riktigt tuff. Jag började med att simma 30min. Jag brukar alltid annars mäta i meter, men igår glömde jag min klocka som mäter distans och fick istället gå på minuter via klockan på väggen. Jag brukar hinna 1500m +/- 100m på en halvtimme, så jag siktade på det. Borde landat där någonstans. 
Efter simningen gick jag upp och körde 30min cykel och 30min löpning. För att det skulle ge ytterligare lite blandade jag disciplinerna. Passet såg således ut som såhär: 

Simning, 30min. 
Cykel, 15min.
Löpning, 15min. 
Cykel, 15min.
Löpning, 15. 
 
Försöker få bukt med hälsena och knä så gott det går. Hälsenan besvärar mig inte vid cykel och knät besvärar mig inte vid löpning. Jag kan inte göra något till 100% utan får hela tiden hålla igen lite, lite och kanske gå på 90-95% som max. Det är nog så jobbigt men samtidigt ganska frustrerande.

Benen var hur som helst lite möra på kvällskvisten. Imorgon blir det ett mer renodlat styrkepass! 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0