Snabba pinnar och sommarlov

Ja, nu är det verkligen slutspurt i skolan. Om exakt en vecka har jag gjort det absolut sista för terminen. Då har min eminenta uppsatsgrupp både opponerat och blivit opponerade på och kan gå på ett välförtjänt lov. 
Den här sommaren kommer bli fantastisk! Jag har avsagt mig det mesta som har med jobb att göra för att fokusera på sånt som jag verkligen tycker är roligt. Det kommer bli lite filmjobb med MN Media, lite sportradio (P4 Kalmar) och mycket träning. Jag har tänkt att jag ska försöka snitta 7 pass i veckan. Somliga dagar kommer det bli morgon och kväll, andra dagar blir det helt ledigt. 
 
Hur som helst! 
Jag har (länge) gått och funderat på ifall jag ska skaffa tempobågar till cykeln. Tempobågar är två pinnar med armstöd som pekar rakt fram i färdriktningen. Man ligger i armstöden och håller längst ut på pinnarna. Detta gör att man kommer ner lägre i en så kallad "aeroposition" och får ett mycket mindre luftmotstånd. Jag har dragit mig lite för att göra detta utan att egentligen veta varför. Jag har hört lite olika om huruvida man "bör" sätta på sånna på en cykel som inte är gjord för att ha sånna egentligen. Många som gör Iron Man gör det dock, så helt fel kan det inte vara. 
 
Häromdagen när jag var ute och cyklade blåste det något fruktansvärt och jag fick kämpa bara för att ta mig framåt. Då bestämde jag mig. Jag ska göra vad jag kan för att slippa så mycket motvind det går. Tänk när jag sitter där ute på öland, ensam och febrilt trampandes i 15km/h för att det är sån fruktansvärd motvind. Då kommer jag ångra mig att jag inte köpte "aerobars", som det så fancy heter på engelska. 
Jag gjorde slag i saken och köpte ett par aerobars, och hej vilken skillnad det blev. Eller ja, det kan också bero på att när jag var ute idag hade jag rätt lufttryck i däcken. Jag har hittills kört med ungefär fyra kg tryck i däcken - det ska vara ungefär sju. Tänk att inte ens den egna cykelpumpen duger åt den här förbannade sporten. Nejdå, en sån måste givetvis köpas. Jösses... 
 
Äntligen rätt tryck i däcken med den nya superpumpen!
 
 
Lätt nedför och skön medvind. Jo jag tackar!
 
 En av sommarens arbetsplatser. Jo jag tackar igen!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0